Povratne opruge

Povratne opruge tvrtke Sigma izrađene su od trakastog materijala i obično se postavljaju između unutarnje osovine i vanjskog kućišta. Između unutarnje osovine i vanjskog kućišta stvara se zakretni moment. Postoje različite tehnike namatanja kako bi se materijalu dala željena zakrivljenost koja odgovara zahtjevima zakretnog momenta. Povratne opruge imaju mnogo sličnosti sa satnim oprugama, ali imaju mnogo veći radni raspon u smislu broja zavoja. Povratne opruge se mogu koristiti za namotavanje kabela, crijeva, sigurnosnih pojaseva i još mnogo toga.

Povratne opruge su vitalni dio mnogih tehničkih sustava, pružajući stabilnost, elastičnost i povratnu snagu u raznim aplikacijama. Njihova sposobnost prilagodbe različitim zakretnim momentima čini ih neizostavnim u mnogim industrijama, uključujući automobilsku, medicinsku, tekstilnu i još mnoge druge.

Tvrtka Sigma se ponosi svojom stručnošću i iskustvom u proizvodnji povratnih opruga. Kontaktirajte nas danas i saznajte kako naše povratne opruge mogu podržati vaše specifične potrebe s vrhunskom snagom i elastičnošću.

Cijelu ponudu naših opuruga možete pogledati ovdje.